Aafrika elevant
Helina
May 28, 2018

Image

image

Question Type

One correct answer

Question/Information

Tallinna Loomaaia elab kolm Aafrika savannielevanti: Carl, Fien ja Draay. Aafrika elevandid on maailma suurimad maismaaimetajad. Elevandid moodustavad perekondi, kuhu kuuluvad omavahel suguluses olevad emased elevandid, nende pojad ja noored isased. Perepea on kõige aktiivsem ning kogenum emane elevant. Omavaheliseks suhtluseks kasutavad elevandid väga mitmekesiseid häälitsusi ja kehakeelt. Lisaks on elevantidel võime suhelda infraheli abil kuni 12 km kauguselt! Olles kohastunud toituma energiavaesest toidust (oksad, hein), vajab kogukas elevant päevas väga palju toitu. Aafrika elevandi pulli kehakaal võib ulatuda kuni 7.5 tonnini. Kui palju ligikaudu sööb päevas üks elevant? Vastuse leiad infostendilt.

  • 150 kg haljasmassi, 50 kg heina ja 40 kg puu-ja köögivilju, leiba ning graanuleeritud sööta.

  • 200 kg haljasmassi, 60 kg heina ja 50 kg puu-ja köögivilju, leiba ning graanuleeritud sööta.

  • Ligikaudu 250 kg haljasmassi ja heina.

Zoo

Tallinn Zoo

Language

Estonian

Location